KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dla szkół podstawowych

OFERTA

PORADNI PSYCHOLOGICZNO-PEDAGOGICZNEJ W TOMASZOWIE MAZOWIECKIM

 

DLA SZKÓŁ PODSTAWOWYCH

 

 

 

Temat

 

Prowadzący

Miejsce realizacji

Liczba godzin

 

Termin

dla uczniów

 

Przeżywamy różne emocje kl. I - III

 

mgr E. Zaczyńska

mgr U. Łaska

Na terenie szkoły

 

1,5

 

Cały rok

szkolny

Elementy programu profilaktycznego „Cukierki” – jestem bezpieczny, radzę sobie w relacjach z obcymi kl. I-III

 

mgr M. Kowalska

Na terenie szkoły

 

2x45 min.

 

Cały rok szkolny

Kończę szkołę i co dalej? klasy VII i VIII szkół podstawowych

   mgr I. Michalska

mgr M. Małek

Na terenie szkoły

 

3

 

Cały rok szkolny

Czynniki wyboru zawodu, planowanie ścieżki edukacyjnej. Klasy VIII szkół podstawowych.

mgr I. Michalska

 mgr M. Małek

Na terenie szkoły

 

1

II półrocze roku szkolnego

Cyberprzemoc. Jak nie paść ofiarą, jak nie stać się sprawcą?

 

mgr H. Cabała

Na terenie szkoły

 

1

Cały rok szkolny

Dopalacze a zdrowie psychiczne

mgr H. Cabała

Na terenie szkoły

 

1

Cały rok szkolny

 

Dzieci, które potrafią mówić, ale tego nie robią – mutyzm wybiórczy

 

 

mgr U. Łaska

 

Na terenie poradni

30-40 min.

Cały rok szkolny

Dbamy o swoje bezpieczeństwo – rodzaje oraz profilaktyka zagrożeń. kl. I-III, kl. IV-VI, kl. VII-VIII

mgr M. Kowalska

mgr H. Cabała

 

Na terenie szkoły

 

2x45 minut

Cały rok szkolny

Zagrożenia płynące z Internetu. Kl. IV-VI.

mgr U. Łaska

mgr E. Zaczyńska

Na terenie szkoły

 

1,5

Cały rok szkolny

Nasze emocje. Czy złość jest zawsze zła? Bezpieczne sposoby rozładowywania trudnych emocji. Kl. IV –VI. Profilaktyka zachowań agresywnych.

Zajęcia warsztatowe dla dzieci nadpobudliwych psychoruchowo z kl. I-III „Skoncentruj się”.

mgr J. Bryks

mgr A. Cedro

mgr I. Michalska

 

mgr A. Bawolak

mgr M. Kowalska

Na terenie szkoły

 

 

Na terenie szkoły

 

2x 90 min.

 

 

Cały rok szkolny

 

7x45min

 

 

Cały rok szkolny

dla nauczycieli

Praca z dzieckiem  z autyzmem i zespołem Aspergera

mgr J. Klimek

Na terenie szkoły

 

2

 

Cały rok szkolny

Dostosowanie wymagań edukacyjnych do potrzeb i możliwości uczniów. Jak czytać opinie?

mgr J. Winczura

mgr M. Remisz

Na terenie szkoły

2

Cały rok szkolny

Dziecko jąkające się w szkole.

mgr E. Zaczyńska

Na terenie szkoły

 

1,5

Cały rok szkolny

Dziecko z mutyzmem wybiórczym w szkole.

mgr E. Zaczyńska

mgr U. Łaska

Na terenie szkoły

1,5

Cały rok szkolny

Uczeń z FASD w szkole.

mgr E. Zaczyńska

mgr U. Łaska

Na terenie szkoły

 

1,5

Cały rok szkolny

Szkoła dla rodziców i wychowawców –

Jak rozmawiać z nastolatkiem. Kl. VIII

mgr K. Tomala

Na terenie szkoły lub poradni

10x45 min.

Cały rok szkolny